En ny lampa

Bild

Jag har en längre tid känt ett stort behov av en lampa av strutsfjädrar. Jag förstår, du känner igen dig. Men nu är det tyvärr så att de där lamporna ju är dyra om man köper de färdiggjorda på affär. Till exempel den här som kommer från Kamelo.

Så då har jag tänkt att det borde gå att göra en lampa själv och genast googlat och pinterestat. Sedan hittade jag denna diy på bloggen A Beautiful Mess. Strålande! Bara det att det där fjäderbandet också kostar en del… Så döm om min lycka då jag hittade en gammal upptinad dammvippa i en snöhög! En strutsfjäderdammvippa.

– Släng den mamma, sa sladdisen, men jag förstod att jag var tvungen att stå ut med skammen att bära hem det där ruggiga, säkert hundkissiga loppnästet, för annars skulle jag ångra mig HELA MITT LIV.

Jag klippte av fjädrarna från själva dammvippeanordningen och tvättade SUPERNOGA!

Jag gjorde ett snyggt stilleben i fönstret.

– Släng dem mamma, sa sladdisen. Jag funderade om jag kanske skulle rama in dem.

Eftersom jag verkar ha ett undermedvetet intresse för att göra lampor råkade jag ha ett några skelett till lampskärmar hemma. Jag valde ett som jag gillade formen på och satte igång.

BildLoctite klistret på bilden fungerade inte så bra så jag fortsatte med limpistol.

Ett par tips om du vill prova själv:

  1. Som du kommer att märka så blev det för glest med bara en fjädervippa till den här skärmen så jag blev tvungen att köpa mer fjädrar. Jag hittade en dammvippa med strutsfjädrar i samma färg på Claes Ohlson Det kanske finns billigare, men jag är otålig och den här kunde jag få tag i samma dag.
  2. Jag satte en ståltråd på mitten av lampskärmen så att fjädrarna kunde vila mot den. Jag tror att det skulle ha varit bra om jag satt dit ett par till. Det kan också vara värt att prova med band i tyg för då kan man limma fjädrar direkt på det och lättare få tätt med fjädrar.
  3. sista tipset är att måla själva skelettet med en färg, liknande färgen på fjädrarna. Så syns den mindre. Jag hade ingen sådan färg hemma och orkade inte vänta längre. 

Bild

Sedan var det bara att börja klistra fjädrar. Jag började med de som sitter halvvägs upp på skärmen om du förstår vad jag menar.

BildSå här.

BildJag ville att fjädrarna skulle gå ner över kanten på lampan, så därför tog jag en stor glasburk under för att få upp lampskärmen en bit från bordet.

Bild

Så här blev det innan påfyllnad från vippa nr 2. Det ser rätt ok ut så här, men då jag tände den lyste metallskelettet igenom.

Men nu funkar den! Jag har den bredvid sängen ( kolla första bilden) och glasburken är kvar än så länge. Vad det lider ska jag hänga den i taket, lågt, och fortsätta ha den som sänglampa.

Annars kan man använda den som frisyr också.

 

 

Annonser

One thought on “En ny lampa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s