DIY Lampskärm.

Hej i höstrusket!

Jag har förstått att flera av er är nyfikna på lamporna som jag gjort så jag ville dela med mig av en superenkel lampskärm som jag tillverkade för några år sedan.

Lampskärm gör det själv. DIY Lampshade.

Jag har förstås sett lampan Petit Volière från Challières och avundats dem som kunnat shoppa med sig en hem. Men det ser inte så svårt ut att göra en liknande själv, och med en enkel googling ser jag att många lyckta riktigt bra. Så, den lampan var i alla fall en av inspirationerna till denna som jag gjorde till min dotters rum.

Jag cyklade till Stadsmissionen som vanligt, denna outsinliga källa för inspiration och material. Där införskaffades en lampskärm med fin form vilken fick följa med hem. Jag skalade av tyget som satt på skärmen, tvättade metallställningen och målade.

Lila lampskärm gör det själv. Purple lampshade DIY.

Jag var inställd på att måla den lila, (dotterns dåvarande favoritfärg) men den lila färgen som rekommenderades var inte för metall och det märktes. Den gick inte att använda. Kopparfärgen är metallfärg och fungerade fint. (Nu tycker jag att jag kunde ha målat hela skärmen i koppar, men, men, så tänkte jag inte då.) I stället för lila färg använde jag mig av sidenband som virades runt metallen och fästes med Super Glue. Det var lite jobb, men var enkelt och jag kunde kolla på tv-serier samtidigt. Bandet sitter fortfarande bra.

Sedan fäste jag några fåglar och en trollslända på skärmen. Voilá, skärmen är klar!

Lila lampskärm gör det själv. Purple lampshade DIY.

Hello autumn!

I understand that many of you are curious about the lamps I have made so I wanted to share with you a super easy lampshade that I made ​​some years ago. 

Of course I have seen the beautiful lamp  Petit Voliere from Challières. It does not look that difficult to make one similar your self, and with a simple googling, I see that many tried and some with great success. So, that lamp was one of the inspirations for the one I made for my daughter’s room.

I rode my bike to the thrift store where I picked up a lampshade  which followed me home. I cut off the fabric, washed metal stand and painted it.

I was set on painting it purple, (the daughter’s then-favorite) but the purple color that was recommended was not for pairing metal and that, I can tell you, was noticeable. It could not be used. The copper color is metallic paint and worked just fine. Now I think I could have painted the whole screen in copper, but back then I had my mind set on purple. Instead, I used satin ribbon that I wrapped around the metal and secured with Super Glue. It was a bit of work, but it was easy and I could watch tv series while wrapping. A few years later it still looks good.

Then I glued some birds and a dragonfly on the lamp shade. Voila, your new lamp shade!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s