Vaniljmunktårta

Hejpådigdu!

Här var det födelsedagskalas igår. Hurra hurra hurra hurraaaaaa! Och, med en tapas middag med ett tiotal små rätter och en envis hosta hade jag inte energi nog att baka tårta. Men någon slags efterrätt måste jag göra i alla fall. Jag tog en genväg inspirerad av en bild på Pinterest som liknade detta.

Så här blev det…

Tårta av vaniljmunkar. Vanilla cream filled doughnut cake.

Det är väldigt enkelt och du ska få veta hur du får dem ännu godare och snyggare än mina. Om du nu skulle vilja det. Frostingen räckte till 6 st portionstårtor och så här gjorde jag…

1.  Börja med att ta ut ca 120g smör ur kylskåpet så att det hinner mjukna.

Tårta av vaniljmunkar. Vanilla cream filled doughnut cake.

2.  Ta fram ett gäng färdigköpta vaniljmunkar. (Eller äppelmunkar om du tycker att de är godare.) Jag beräknade två munkar till var och en förutom minstingen som fick nöja sig med en. Inte mer än rätt, hon är ju inte hälften så stor som vi andra.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

3.  Skär två bananer i bitar.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

4.  Peta in bananbitar i munken genom att göra ett litet hål i den. Eazy peazy.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

5.  Stapla.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

6.  Dags att fortsätta med frostingen. Tag din matberedare eller elvisp eller som jag, en gaffel och rör 120g smör, 3 dl florsocker och 200g färskost så det blir helt blandat och lite fluffigt. Jag hade inte i rivet limeskal och det saknades i smaken, så det tycker jag verkligen att du ska göra, för då blir dina tårtor ännu godare än mina!

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

7.  Om du vill kan du färga frostingen. Jag ville.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

8.  Jag började att klä in sidorna med frosting och om du vill ha jämnare och mer täckande frosting ska du efter att ha jämnat ut sidorna (de behöver inte vara täckta), sätta in tårtorna i kylen ca 20 min, sedan ta ut dem och täcka med resten av frostingen. Jag hade inte plats i kylen p.g.a av alla tapas.

Sharonfrukt.Persimon. Kaki.9.  Välj en snygg frukt att lägga på tårtan. Jag valde persimon och röda vinbär. Vinbärens syrlighet passade väldigt bra eftersom själva tårtan är väldigt söt.

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

10.  Färdigt!

Heya friend!

We had a birthday party yesterday. Hurray hurray hurray hurrayyyyy! And, with a tapas dinner with a dozen small dishes and a persistent cough, I didn’t have the energy to bake cake. But we couldn’t be without some kind of dessert!  So I took a shortcut. 

Vanilla cream filled donut cake.

It’s very simple and I provide tips on how to make them tastier and better looking than mine. If that is something you would like. The frosting is enough for 6 servings. Everyone gets a cake of their own.

1. Start by taking out approximately 120g butter out of the refrigerator so that it has time to soften.

2. Bring out your bunch of store-bought vanilla donuts. (Or apple donuts if you prefer them.) I estimated two donuts to each person except for the little one who had to settle for one. She’s not half the size as the rest of us.

3. Cut two bananas into pieces.

4. Make a small hole in your donut and poke in the banana pieces. Eazy Peazy.

5. Stack your donuts 2 on top of each other.

6. Now it’s time to continue with the frosting. Take your food processor or electric mixer, or like me, a fork and stir 120g butter, 3 dl powdered sugar and 200g cream cheese until it’s completely blended and slightly fluffy. I didn’t grated lime zest and it was lacking in flavor because of it, so I really think you should do so, then your cakes will be even better tasting than mine!

7. If you wish, you can color the frosting. I sure wished to.

8. I started to dress up the sides with frosting and if you want a smoother and more opaque looking cake than mine, you start by evening out the sides (they don’t need to be covered), put the cakes in the fridge for about 20 minutes, then take them out and cover with the rest of the frosting. I had no room in the fridge since it was filled with tapas, and since I didn’t mind a messier look, I just skipped that part.

9. Choose a nice fruit to put on the cake. I chose persimmon and red currant. The tartness of the red currants went very well with the sweetness of the cake.

10. Finished!

Tårta av vaniljmunkar. Cake made of vanilla cream filled doughnuts.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s