Banana Nut Bread time!

Hej snyggo!

(Scroll down for english darling!)

Amerikanarna är fantastiska på att hitta på bakverk! Det är som med så mycket där, stort, sött, med extra allt. Om en svensk paj innehåller havregryn och nyplockade blåbär eller äpplen, så hittar du kola, pecan-eller jordnötter, choklad, kondenserad mjölk och maräng i en amerikansk. Jämför sockerkaka med cup cakes. Jag menar inte att det ena är bättre än det andra bara att det är mer råg i det ena och mer trippel chocolate extra crunchy rocky road i det andra. I love it all!

I alla fall… Jag fortsätter att baka mig igenom United States of Cakes av Roy Fares, bakboken jag fick i julklapp och nu är det Banana Nut Bread time!

Baka med Fares Banana Nut Bread

Receptet är taget direkt från boken, men jag använder mina egna ord. Som vanligt använder jag så mycket ekologiska varor jag kan. Till detta bak var det bara bikarbonatet som inte var eko.

  1. Börja med att ta fram 120 g smör så det hinner bli rumsvarmt.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Smöra en avlång form som bör rymma 1,5 liter.
  4. Mjöla formen och täck botten med bakplåtspapper. (Jag använde vetemjöl och folie. Det funkade kanon!)
  5. Roy tycker att man ska sikta mjölet nu, men det har jag aldrig förstått vitsen med. Berätta gärna, och berätta om det är värt den extra ansträngningen och disken! Anyway… Blanda 240 g vetemjöl, 5 g bikarbonat (1 tsk), och en nypa salt i en bunke.
  6. Mosa 550 g rejält mogna bananer.
  7. Bryt isär eller hacka 60 g valnötter.
  8. Hämta en ny bunke där du vispar det rumsvarma smöret och 110 g farinsocker fluffigt.
  9. Vispa i två ägg, ett i taget, i smör-sockret.
  10. Ös i bananerna, nötterna och mjölblandningen och rör ihop till en smet.
  11. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kolla om kakan är klar med en sticka. Jag behövde grädda 5 minuter extra.

Jag vet inte… Roy säger att kakan är hållbar, men vi kunde då inte hålla oss. Den tog slut på ett kick.

Jag tycker om att använda vikt när jag bakar, (förutom där det bara ska vara ett gram eller fem,) men om du saknar hushållsvåg eller helt enkelt föredrar volymmått, så finns de i boken som du t.ex. kan köpa här, eller se om du hittar receptet på Roys blogg, som du hittar här.

Hello luv!

I think the Americans are great at making up pasterys! They aren’t afraid of going over the top, big, sweet, with extra everything. When a Swedish pie contains oatmeal and freshly picked blueberries or apples, you find caramel, pecans, chocolate, condensed milk and meringue in a US one. Compare Swedish sponge cake with American cup cakes. I’m not saying one is better than the other, just that there are more rye in one and more triple chocolate extra crunchy rocky road in the other. I love it all!

In any case … I’m on the road through the United States of Cakes by Roy Fares, the baking book I got for Christmas and now, it’s Banana Nut Bread time!

Baka med Fares Banana Nut BreadThis recipe is taken directly from the book, but I use my own words. As usual, I use as much organic ingredients as I can.

1.  Start by taking 120 g butter out of the fridge so it has time to reach room temperature.
2.  Preheat the oven to 190 degrees celsius.
3.  Grease an oblong baking tin who should hold 1.5 liters.
4.  Lightly flour the tin and cover the bottom with parchment paper. (I used wheat flour and foil. It worked out great!)
5.  Roy think you should sift the flour now, but I’ve never understood the point of it. Do tell me if it is worth the extra effort and washing-up! Anywayzzz … Mix 240g plain flour, 5 g of sodium bicarbonate (1 tsp), and a pinch of salt in a bowl.
6.  Mash 550g significantly ripe bananas.
7.  Break apart or chop 60g walnuts.
8.  Get a new bowl where you whisk the butter and 110g brown sugar until it’s fluffy.
9.  Mix two eggs, one at a time, into the butter-sugar.
10. Add bananas, nuts and flour mixture into butter-sugar-egg mixture and stir to a paste.
11. Pour the batter into your baking tin and bake in the oven for 45 minutes. Check if the cake is done with a stick. My cake needed 5 extra minutes .

I don’t know … Roy says that the cake lasts for a long time, but not for us. It disappeared in a snap.

I like to use weight when I bake, but if you lack a kitchen scale or simply prefer volume measurements, you can find them in the book that you can buy here, or see if you can find the recipe at Roy’s blog, which you can find here.

Good luck beautiful!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s