Ginger Beer – provsmakningen.

GB provsmak13Nu i helgen anordnades den stora provsmakningen. Upplägget såg ut så här:

Fyra personer varav två vuxna och två barn på tretton och fyra år, nio sorter Ginger Beer och trettiosex omdömen. Vi smakade en sort i taget och skrev ned vad vi tänkt på. Någon gjorde sin egen styrkegradering, en annan använde sig av tre smakbeskrivande ord i sann minimalistisk anda. Nu ska jag försöka förmedla våra reaktioner.

GB provsmak12

1. Old Jamaica Ginger Beer.

Söt, gräddig och mild. Få bubblor och stark doft. Styrka 2 på en skala 1-5. Gott, lite stark.

GB provsmak11

2. Grace – Jamaican Style Ginger Beer.

Söt med ordentlig sting i eftersmaken och mycket kolsyra. Lite godare, stark.

GB provsmak6

3. Kung Markatta – Ingefärsdricka.

Frisk och citronig, hårda bubblor, sommrig.  Styrka 0. Gott, gott, lite stark. Favorit ungdom.

GB provsmak5

4. Belvoir fruit farms Organic Ginger Beer.

Superstark, inte god, varning! Jordig och kraftig.  Smak av potatisåker, möglig jordkällare, gammalt pistolhölster och sjörövarskepp. Styrka 5. För stark!

Är det verkligen meningen att den ska smaka så här? Sämst i test. 100% good står det på etiketten – I don’t think so!

GB provsmak1

5. Fever-Tree Ginger Beer.

Stark och söt med liten beska, god. Kolsyran fräser upp i näsan med många små bubblor. Lite stark med ändå god.

GB provsmak10

6. Francis Hartridge’s Celebrated Ginger Beer.

Frisk och citronig, med snäll hetta i eftersmaken. Mycket kolsyra, styrka 3. Asgod, älskade smaken. Gott men beskt. Alla vill ha mer av den här. Favorit ungdom.

GB provsmak9

7. Bundaberg Ginger Beer.

God! Frisk, fyllig och söt på samma gång. Farinsocker? Den påminner om örtlikör. Saftig smak av solvarm och övermogen druva, lite bubblor.  Först påminner den om julmust och sedan om öl men den var god. Styrka 1. Jätte-jättegod och lite besk och stark. Favorit vuxen.

GB provsmak8

8. Fentimans Ginger Beer.

Mycket kryddig smak, lite medicinig fast på det goda sättet, fyllig och god hetta. Julig smak, (julmust?). Styrka 1. Gott, gott, men lite beskt. Favorit vuxen.

GB provsmak4

9. Breckland Orchard Ginger Beer with Chilli.

Söt och citronig med het eftersmak. Påminner om citronfanta, ingen chillismak men annars asgod. Styrka 3. Gott, gott, god som den är. Favorit ungdom.

GB provsmak2

Favoriter hos tonåringen: nr.3 Kung Markattas Ingefärsdricka, nr.6 Francis Hartridge’s Celebrated Ginger Beer, och nr.9 Breckland Orchard Ginger Beer with Chilli.

Favoriter hos mig: nr. 7 Bundaberg Ginger Beer och nr. 8 Fentimans Ginger Beer. 

Sämst alla kategorier var nr.4 Belvoir fruit farms Organic Ginger Beer. Den var så hemsk att jag undrar om det var något fel på den. 

PS. I dag kanske den Ginger Beer jag gör själv här hemma är klar. Jag ska strax provsmaka! Det är så himla SPÄNNANDE!!!

We had a tasting of Ginger Beer and my favorites where nr. 7 Bundaberg Ginger Beer and nr 8 Fentimans Ginger Beer! My teenagers favorites where nr. 3 Kung Markattas Ingefärsdricka, nr. 6 Francis Hartridge’s Celebrated Ginger Beer, and nr.9 Breckland Orchard Ginger Beer with Chilli.

No one liked nr.4 Belvoir fruit farms Organic Ginger Beer. It had a taste of moldy basement, potato fields and old gun holsters.

PS. I will taste my own Ginger Beer today to se if it’s ready! I’m soooooo exited!!!

Annonser

5 thoughts on “Ginger Beer – provsmakningen.

    1. Klokt av dig! Om du bor i Stockholm eller har vägarna förbi så kan jag rekommendera The English Shop för inhandling av ginger beer. Där hittade jag de flesta sorterna. De hade till och med ett par till, på större flaska, men det blev för tungt att få med sig allt.

      Gilla

  1. Hej! Köpte idag Belvoir ginger beer, för att jag annars dricker enorma mängder ginger ale och gillar belvoirs andra drycker, tänkte jag kunde testa nåt nytt. Höll på att storkna, det var så jäkla starkt. Och styrkan höll i sig länge. Trodde först det berodde på chilioljan jag hade på salladen till men provade drycken ensamt sen, så den var stark i sig själv. Tänkte att nån måste ju ha reagerat på detta, eller är det fel på mina smaklökar. Googlade lite och hittade ditt test. Dricker upp den nu (köpte 75 cl) bara för att jag är förkyld och ingefära är ju bra mot förkylningsvirus. Men det var alltså inget ”fel” på ditt exemplar. Bara på hela produkten. Blä!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s